• Заштеди 60%

Маска, Четирислојна, 210*150мм, PRO SAFE PLUS, KN95, 59.063.10, Црна


Редовна цена: 100  ден  

40  ден

Заштедувате: 60  ден  (60%)
12661
+

Маска, Четирислојна, 210*150мм, PRO SAFE PLUS, KN95, 59.063.10, Црна

Заштитна маска KN95 - Pro Safe Plus - 1 парче
Pro Safe Plus е заштитна маска со еластична лента со неколку висококвалитетни слоеви на филтри кои обезбедуваат ефикасна заштита од аеросоли. 95% заштита од токсична прашина помеѓу 2 и 5 микрометри. Се прилагодува на секоја форма на лице благодарение на специјалниот додаток за носот. Во согласност со стандардот EN 149: 2001 + A1: 2009. Воздушна и екстремно лесна. Се свиткува вертикално. Овозможува ефикасна заштита од смог и честички од чад. Отпорна на влага. Не е токсична и не ја иритира кожата. Мека и пријатна за носење. Не користете ја маската ако сте алергични на бакар и цинк. Маските од типот KN95 може да се користат повеќе од еднаш, но тие мора да се заменат со нови доколку маската се извалка или се оштети, или ако чувствувате дека имате потешкотии при дишењето под маската.