• Заштеди 8%
Viewsonic PA503S

Proektor ViewSonic SVGA, 3600, DLP, 22,000:1 (PA503S)


Редовна цена: 24500  ден  

22500  ден

Заштедувате: 2000  ден  (8%)
11559
+
ПРЕГЛЕД
ViewSonic PA503S нуди импресивни визуелни перформанси во мали деловни простории за состаноци како и во училници и домови. Со поголема осветленост и подолг век на ламбата, PA503S проекторот гарантира дека ќе ги репродуцира најдобрите детали во која било околина за многу подолго време. ViewSonic® ексклузивната SuperColour ™ технологија нуди поширок спектар на бои што можат да се прикажат, обезбедувајќи точно точноста на боите во двете светли и темни средини без да го жртвува квалитетот на сликата.
Продолжен животен век
Корисниците можат да изберат различен режим на светлина за да го продолжат животниот век на ламбата. Кога е вклучена поставката за штедење енергија и без влез на сигнал, проекторот автоматски ќе се префрли на Eco Mode и SuperEco Mode
• Еко Режим: Овој проектор автоматски се префрлува од Нормален во Еко Режим, секогаш кога е неактивен 5 минути.
• SuperEco режим: Кога проекторот нема добиено влезен сигнал во период од 20 минути, проектираните слики се затемнети до 70%, што го продолжува животниот век на лампата на просечно 15.000 часа.
Автоматски тајмер за спиење
Забраната да се исклучат проекторите е честа појава, особено на јавни места како што се училниците и сали за состаноци. PA503S тајмерот за мирување ви овозможува да изберете период на неактивност што ќе одреди кога проекторот автоматски треба да се стави во режим на мирување.
Автоматско исклучување
Кога сигнал не е откриен, проекторот автоматски ќе се исклучи за да заштеди енергија и живот на ламбата.
Светли слики во било која средина
3.600 ANSI лумени на осветленост и висок контраст сооднос 22.000: 1 го гарантираат изработката на светли слики во било која средина, вклучувајќи и простории со висока амбиентална светлина.
Неверојатна точност во боја
Пронајдената SuperColour ™ технологија ViewSonic прикажува широк спектар на видлива боја, обезбедувајќи дека корисниците уживаат во пореална и прецизна боја во двете светли и темни средини без да го жртвуваат квалитетот на сликата.
Фино подесено гледање
Изберете од 5 уникатни дефиниции за гледање за да ги дадете најдобрите поставувања за вашата употреба:
• Најветлиот режим: За средини каде што е потребна максимална осветленост
• Режим на презентација: Висока осветленост и висок контраст за презентации во светло осветлени средини.
• Стандарден режим: Подобрена боја, слична на онаа на персонален компјутер или преносен компјутер.
• Режим на фотографија: Природна боја за општо гледање
• Режим на филм: Заситена боја за подобар филм кој го гледа искуството во темни средини.
Извонредно 3D прегледување
HDMI порт PA503S им овозможува на корисниците да проектираат 3D содржина директно од 3D Blu-Ray плеери и уреди со можност за HDMI, како што се лаптопи, таблети и медиумски плеери.
Инстант Активација
Земете го вашиот проектор и работете веднаш со две едноставни поставки:
• Директно вклучување: едноставно поврзете го кабелот за напојување и започнете; проекторот автоматски ќе се активира.
• Вклучено вклучување на сигналот: проекторот автоматски ќе се вклучи по откривање на VGA кабелска врска.
Функционалност на далечинскиот управувач
Овој проектор може да биде доделен на 8 различни кодови на далечинскиот управувач во истото место преку еден далечински управувач за едноставен избор на проектор, конфигурација и работа за време на часовите или состанокот. Исто така може да работи и со одредени проектори кога кодираните се поставени и на проекторот и на далечинскиот управувач.
Напредна корекција на слики
Вертикалниот трапец ви овозможува да ги поправите и прилагодите изобличните слики со леснотија, со што инсталацијата е флексибилна.
Помош за управување со времето
Тајмер за презентација е вграден тајмер на екранот кој им помага на корисниците со управување со времето за време на презентациите. Откако ќе се достигне одредено време, проекторот ќе го сигнализира ова со биип, одржувајќи презентации на време.
Внимание Рефокусирање способности
Користејќи го празниот тајмер на PA503S, презентерот може повторно да го фокусира вниманието на публиката кон нив со тоа што ја крие сликата на екранот во различни точки за време на презентацијата. Покрај тоа, Blank Timer, исто така, може да се користи како потсетник за тоа кога да се направат паузи.
VIEWSONIC PA503S DLP
3600 Lum, 800 x 600 (SVGA), Minimum: VGA - 640 x 480, Maximum: WUXGA - 1920 x 1200, Native: 4:3, 22,000:1, 10-Bit (1.07 Billion Colors), Horizontal: 15 - 102 kHz, Vertical: 23 - 120 Hz, throw distance 3.9 - 43' / 1.189 - 13.106 m, throw distance 1.96 - 2.15:1, Light Source Life, Normal (hours): 5000, Light Source Life, Dynamic Eco-Mode (hours): 15000, 2 W speakers, MINI USB TYPE B: 1, AUDIO OUTPUT (MINI JACK): 1, 3.5MM AUDIO IN: 1, CONTROL (RS232): 1, HDMI 1.4: 1, VGA IN: 2, VGA OUT: 1, COMPOSITE RCA VIDEO IN: 1

Спецификација - pdf (Specification_ViewSonic_PJD5155.pdf, 1,403 Kb) [Превземи]